H δασική πιστοποίηση PEFC, (Programme for the Endorsement of Forest Certification) είναι μια διεθνής, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, μη-κυβερνητική οργάνωση, η οποία προωθεί τη βιώσιμη διαχείριση των δασών μέσω ανεξάρτητης πιστοποίησης από τρίτα μέρη. Θεωρείται ιδανικό σύστημα πιστοποίησης για μικρούς ιδιοκτήτες δασών. Στο πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνονται 35 ανεξάρτητα εθνικά συστήματα δασικής πιστοποίησης τα οποία καλύπτουν πάνω από 240 εκατ. εκτάρια πιστοποιημένων δασών, καθιστώντας το μεγαλύτερο σύστημα πιστοποίησης των δασών παγκοσμίως. Μαζί με το Συμβούλιο Δασικής Διαχείρισης (FSC, Forest Stewardship Council) είναι ένα από τα δυο συστήματα πιστοποίησης της αειφορικής διαχείρισης των δασών. Η αποστολή του Forest Stewardship Council είναι η προώθηση μιας περιβαλλοντικά κατάλληλης, κοινωνικά επωφελούς και οικονομικά βιώσιμης διαχείρισης των δασών του πλανήτη.
Η πιστοποίηση FSC παρέχει τη σύνδεση μεταξύ υπεύθυνης διαχείρισης των δασών και κατανάλωσης προϊόντων που προέρχονται από το δάσος (όπως ξυλεία, χαρτί) επιτρέποντας στους μεν καταναλωτές να αγοράζουν προϊόντα που προστατεύουν το περιβάλλον και την ανθρώπινη αξία και στις δε επιχειρήσεις να προσδίδουν αξία στα προϊόντά τους.
Για την δασική πιστοποίηση με βάση τις απαιτήσεις του FSC o διεθνής οργανισμός Forest Stewardship Council (FSC) έχει αναπτύξει τα πρότυπα FSC Forest Management certification και FSC Chain of Custody. Το FSC Forest Management Certification αφορά την πιστοποίηση του δάσους εξασφαλίζοντας ότι η διαχείριση των δασών πραγματοποιείται με υπεύθυνο και ορθό τρόπο. Το πρότυπο FSC Chain of Custody περιγράφει ένα σύστημα διαχείρισης που έχει στόχο την αποτελεσματική παρακολούθηση των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των προϊόντων σε μία εταιρεία. Η παρακολούθηση αυτή αφορά όλα τα στάδια της επεξεργασίας των πρώτων υλών, μέχρι την παράδοση στους καταναλωτές, διασφαλίζοντας ότι έχουν χρησιμοποιηθεί πρώτες ύλες και μετέπειτα διαδικασίες σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου και της υπεύθυνης διαχείρισης των δασών.